HIRDETÉS 2020.11.22.

HIRDETÉS 2020.11.22.  1. Mivel nagyon sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy a kedves elhunytjaik nevét borítékba zárva, az oltárra helyezték, nagyon kérem a kedves híveket, hogy a vasárnapi szentmisén túl, egy hétköznapi szentmisét is iktassanak be napirendjükbe. Minden nap, a reggel 7 órai szentmisét ajánljuk fel erre a szándékra.
  1. Az Egyházközség imaláncot hirdetett a járvány megszűnéséért, a betegekért, orvosokért, ápolókért, a kutatókért! Azt vállaltuk, hogy minden nap elimádkozzuk az Irgalmasság Rózsafűzérét. Péntekenként az esti szentmisét követően a szentségimádás során, az Oltáriszentség előtt közösen is elimádkozzuk az Irgalmasság Rózsafűzérét erre a szándékra! Örömünkre szolgált, hogy sokan csatlakoztak az imalánchoz. 
  1. A héten, hétfőn, du. fél 6-kor egyházközségi képviselőtestületi gyűlést tartunk, a járványügyi előírások betartásával.
  1. A héten, pénteken, az esti szentmise után csendes, elmélkedő szentségimádást tartunk.
  1. A következő vasárnap, advent első vasárnapja. A de. 9 órakor kezdődő szentmisén, az első adventi gyertya meggyújtására Ócsai János világi elnök urat kérem fel.
  1. Karitász Csoport ismételten próbál a rászorultakon segíteni. Szerényebb mértékben, de az ajándékcsomagok készítését vállalja a csoport. A templom közepénél lévő fémpersely erre a célra történő adakozást szolgálja.
  1. A Püspöki Kar ismételten figyelmeztet bennünket, hogy a templomok nyitva tarthatása miatt fokozottan ügyeljünk a járványügyi előírásokra: a kézfertőtlenítésre, a maszk viselésre, és a megfelelő távolság betartására.
  1. Lélekben már most készüljünk, az adventi hajnali szentmisékre, melyek reggel 6 órakor kezdődnek, s amelyeken az egyház hivatalos imáját, a reggeli dicséretet is elimádkozzuk.