MÁRIÁVAL JÉZUSHOZ

Énekes imaóra 2021.10.17.
Mezőszemere Sarlós Boldogasszony Templom
Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek, együtt imádkoztak és énekeltek a mezőszemerei Sarlós Boldogasszony Nőikarral. Köszönjük Dr. Medvegy János apát – plébános atyának a bevezető gondolatokat, az énekkar tagjainak az áhítatra hangoló csodálatos verseket, elmélkedéseket és szép szenténekeket, karnagy úrnak a szép orgonajátékot.

Bővebben...

Házas Hétvégés tartományi találkozó 2020.01.11.

Bővebben...

Házas Hétvégés tartományi találkozó 2020.01.11.

 2020. január 11-én plébániánk adott otthont a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom Észak-Magyarországi tartományi találkozójának. A miskolci, az egri, és a mezőkövesdi régió azon tagjai vettek részt, akik elfogadták a meghívást, és szabaddá tudták tenni magukat ezen a szombat délutánon. Voltak, akik a misén tudtak részt venni, de megtiszteltek a jelenlétükkel.

Bővebben...

Egyházközségi képviselő-testület tagjainak eskütétele

Bővebben...

Letették esküjüket az ősszel megválasztott egyházközségi képviselő-testület tagjai a Szent László templomban a 31.-ei hálaadó szentmisén.

Bővebben...

Az elsőáldozók bemutatása - 2019.12.08.

Az elsőáldozók bemutatása  - 2019.12.08.

Az első szentáldozásra való felkészülés fontos állomása a bemutatás szertartása. Akik ezt vállalják, komolyan gondolják a Jézussal való személyes találkozást. Ebben az eseményben a hívő közösség elé állnak és fogadalmat tesznek a kitartó felkészülésre, de kérik szüleik és mindenki imáját és segítségét példamutató életükkel. Ezért van, hogy az oltárhoz a szülők vezetik a gyerekeket.

Bővebben...