Egyházközségünk hirdetései, 2019.06.16. Szentháromság Vasárnapja

A héten, kedden, du. ½ 7 től, a Szent Anna ima kilenced imádkozására hívunk mindenkit. Jöjjünk közösen imádkozni családjainkért!

 

Szombaton, de. 10 órától papszentelés lesz az egri Bazilikában. Dr. Ternyák Csaba egri érsek ekkor szenteli pappá Resch András diakónust, aki lelkipásztori gyakorlatát közösségünkben végezte.

 

A következő vasárnap, Úrnapja. Az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik a temetőben. Kérem az elsőáldozáshoz járult gyermekek részvételét és a virágszirmok szórását. Kérem a kedves híveket és a gyermekek szüleit, hogy virágszirmokat gyűjtsenek erre az alkalomra. Az úrnapi oltár előkészítése, de. 8 órakor kezdődik a temetőben.

 

Lélekben már készülünk templomunk búcsúünnepére. Június 27-én, csütörtökön, du. 6 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melyet Resch András újmisés mutat be. A szentmise végeztével mindenkit hívok a templommal szembeni rendezvényházba, ahol fogadás történik, a meghívottaknak, és a szentmisén résztvevő kedves híveknek. Ezúton is, tisztelettel kérem a háziasszonyokat, hogy egyszerű édes vagy sós süteményeket süssenek erre az ünnepi alkalomra.

 

Előre közlöm a búcsúi előkészületek sorrendjét:

Június 26-án, szerdán reggeltől várjuk a templomot díszítő virágok behozását. Ezen a napon, este 6 órától történik a koszorúk fonása. Ehhez kérjük segítőkész híveink részvételét.

Június 27-én, csütörtökön, reggel 6 órakor a képviselőtestület tagjai az ajtókra felhelyezik a koszorúkat.

Ez a nap egyben egyházközségünk szentségimádási napja. De. 10 ó: Jézus Szíve Egyházközség, 11 ó: Képviselő testületünk, 12 ó: Jézus Szíve Szövetség, 13 ó: Ferencesek, 14 ó: Szerviták, 15 ó: Karitász, 16 ó: Szent Anna Imaközösség, 17 ó: Effata lelkiségi csoport imaórái következnek.

A csoportokat a karitász tagjai fogadják, és ők intézik a beérkezett sütemények elhelyezését is.